Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, et ve et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırladığı ''Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği Taslağı'nı görüşe açtı.
Buna göre, kanatlı eti ve kırmızı et karıştırılarak ürün üretilemeyecek, ancak kırmızı etler ve kanatlı etleri kendi içinde karıştırılarak ürünler üretilebilecek.
Fermente sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuğa, pastırmaya, dönere, köfteye et kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve nişasta içeren maddeler ile soya ve soya ürünleri ilave edilemeyecek.
Ensonhaber
Sucuk salamda karışıma son
Sucuk salamda karışıma son
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Güncel
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı et ile et ürünlerindeki sahtekarlığın önüne geçiyor.