Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Midenizi Ramazan sonrası balıkla dinlendirin

Güncel

Ramazan’da kırmızı etin fazla tüketilmesi nedenle yorulan bedenlerin bayram sonrası balık yenilerek dinlendirilmesi gerektiği açıklandı.

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, Ramazan’da kırmızı etin fazla tüketildiğini, bu nedenle yorulan bedenlerin bayram sonrası balık yenilerek dinlendirilmesi gerektiğini söylüyor.

Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde kırmızı et tüketiminin daha fazla olduğunu dile getiren Atamanalp, “Bölgemizde balık yeme oranı çok azaldı. Balık etinin içerdiği zengin omega 3 yağ asitleri özellikle insan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleri içeriyor. Balığı her yönde ve her yaşta önerebiliriz. Mutlaka diyetlerde yer alması gereken özelliklere sahip. Bebeklerde kas gelişimi, çocuklarda zihinsel gelişim, yaşlılarda özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarda alzheimer’ı önlediği ortaya konmuştur. Depresyona dahi iyi gelen balık her daim yoğun şekilde tüketilmelidir.” diyor.
zaman.com.tr
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.