Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, Ramazanda kırmızı etin fazla tüketildiğini, bu nedenle yorulan bedenlerin bayram sonrası balık yenilerek dinlendirilmesi gerektiğini söylüyor.
Özellikle Doğu Anadolu Bölgesinde kırmızı et tüketiminin daha fazla olduğunu dile getiren Atamanalp, Bölgemizde balık yeme oranı çok azaldı. Balık etinin içerdiği zengin omega 3 yağ asitleri özellikle insan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleri içeriyor. Balığı her yönde ve her yaşta önerebiliriz. Mutlaka diyetlerde yer alması gereken özelliklere sahip. Bebeklerde kas gelişimi, çocuklarda zihinsel gelişim, yaşlılarda özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarda alzheimerı önlediği ortaya konmuştur. Depresyona dahi iyi gelen balık her daim yoğun şekilde tüketilmelidir. diyor.
zaman.com.tr
Midenizi Ramazan sonrası balıkla dinlendirin
Midenizi Ramazan sonrası balıkla dinlendirin
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Güncel
Ramazanda kırmızı etin fazla tüketilmesi nedenle yorulan bedenlerin bayram sonrası balık yenilerek dinlendirilmesi gerektiği açıklandı.