Çeşitli baharat ve unların kullanılmasıyla yapılan ekmeğe “Osmanlı Ekmeği” deniyor. Tekirdağ Çorlu’da üretilen ekmek, 7 çeşit tahıl ununun yoğrulmasıyla ortaya çıkıyor. Yulaf, çavdar, kepek, tam buğday gibi unlar kullanılıyor. Kullanılan baharatlar ise haşhaş, çörek otu, kepek, susam.
VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Yaklaşık bir saat yoğrulan hamur, yarım saatlik bir dinlenmenin ardından 8 dilim halinde ve özel tabaklarda pişiriliyor. 600 gramlık bu ekmeğin fiyatı ise 2,5 TL.
trthaber.com
Bu da "Osmanlı Ekmeği"
Bu da "Osmanlı Ekmeği"
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Güncel
Tam buğday mı, beyaz ekmek mi derken, yeni bir lezzetle tanıştık. Osmanlı Ekmeği'nde, 7 çeşit tahıl unu ve bolca baharat kullanılıyor...