Sıklıkla tercih edilen ucuz ve lezzetli sosisli sandviçler, bağırsak kanserinden yüksek tansiyona kadar birçok farklı hastalığa neden oluyor.
Az miktarda gerçek et kullanılan ucuz sosislilerin istenilen lezzete kavuşması için tatlandırıcılar, koruyucular ve katkı maddeleri kullanılıyor.
Dünya Kanser Araştırma Fonu, sosis ve tüm işlenmiş gıdalardan uzak durulmasını önerirken Fon'un doktoru Rachel Thompson, "Eğer herkes haftada 70 gram ya da iki sosisliden az tüketirse İngiltere’de bağırsak kanseri vakaları her yıl 4 bin kişi azalır" diyor.
Sosis ve işlenmiş gıdalar, yüksek tansiyonun başlıca nedenleri arasında gösterilen tuz tüketimi açısından da sakıncalı.
Bir sosisli sandviçteki tuz miktarı, günlük ihtiyacın onda birine denk geliyor.
Şarküteri ürünlerinin içinde kullanılan 'sodyum nitrit' ise meme kanseri, prostat kanseri, lösemi, beyin tümörü ve pankreas kanseri gibi birçok kanser türüne yakalanma riskini artırıyor.
Ucuz sosisli yerken dikkat!
Ucuz sosisli yerken dikkat!
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Gıda Güvenliği
Dışarıda yenilen ucuz sosisli sandviçler, içeriğindeki sağlığa zararlı malzemeler nedeniyle birçok hastalığa neden oluyor...