Kervan Süt Ceo' su Ali İhsan Sabit, tüketicileri piyasadaki kaşar peynirlerine dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyardı. Sabit, kaliteli taze kaşar peynirin sert yapılı, kendine has kokusu olan, süt tadında, sarımsı renkte olması gerektiğini, kalitesiz taze kaşarın ise aşırı sarı renkte veya kahverengiye dönük, yumuşak yapılı, margarin tadı verdiğini ve kesim sırasında bıçağa ise yapıştığını belirterek ürün seçiminde daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti. 1970 yılında bir aile şirketi olarak Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde faaliyetlerine başlayan Kervan Süt'ün 25 bin m2'lik arazide, 7 bin m2 kapalı alanda hizmet vermeye devam ettiğini anlatan Basit, peynir üretiminde sadece süt kullandıklarına dikkat çekti. Basit, ürünleri arasında kaşar peyniri, pizza peyniri, çerkez, beyaz peynir, dilimli kaşar, lor peyniri, tereyağı, yoğurt ve ayranın yer aldığını söyledi.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Kaşar Peyniri, Kervan Süt, Ali İhsan Sabit
Tüketiciye kaşar peynir uyarısı
Tüketiciye kaşar peynir uyarısı
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Gıda Güvenliği
Kervan Süt Ceo' su Ali İhsan Sabit, tüketicileri piyasadaki kaşar peynirlerine dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyardı.