SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN
Gerçek bir lahmacunda yüzde 75 lahmacun harcı olmalı. Bunun en az yüzde 25'i yani 30 gramı et olmalıdır. Soğan, harcın yüzde 25'ini geçmemelidir. Toplam harç 95 gramolmalıdır. Böyle bir lahmacunun fiyatı ise en az 3.5 ile 4.5 TL olur. Sağlıklı bir lahmacunun sadece harcını bile 1-2 TL'ye üretmek mümkün değilken, piyasada lahmacunu bu fiyatlara satabiliyorlar." Lahmacun etinin dikkatli saklanması gerektiğini belirten Attepe, hileler karışınca da zehirlenmenin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Attepe lahmacunda et diye yediğimiz maddeleri ise şöyle sıraladı: Mekanik kıyma dediğimiz gıda hilesi; tavuk derisi, hindi derisi, kanat ucu, boyun, kemik zarı, damar, sinir, kan pıhtısı ve kas gibi elle ayrıştırılamayan yerlerin kıymaya dönüştürülmesi ile elde ediliyor. İçin katılan boyar maddelerle dış görüntüsünün normal bir kıymadan hiçbir farkı kalmıyor. Ülkemizde kullanımı yasak olan, mekanik kıyma ucuz fiyatlara satılan döner, kebap, pide, lahmacun gibi ürünlerle soframıza taşınıyor. Normal bir kıymanın kilogram fiyatı 22 ile 30TL arasında değişirken, mekanik kıymanın kilosu 1-2 liradan satılıyor." takvim.com.tr