Et, süt, yumurta, bal ve ekmekten sonra hilecilerin eli peynirimize de uzandı. Bazı uyanıklar, küflenmiş peynirleri eriterek, 'taze kaşar' diye piyasaya sürüyor. Kilosu 5 TL'ye satılan hileli kaşarlar kansere yol açıyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mükerrem Kaya, kaşardaki korkunç tehlikeyi şöyle anlattı: "Bozulmuş ve küflenmiş peynirin içerisine bitkisel yağ, kazeinat katarak, teknolojinin de yardımıyla taze kaşar elde ediyorlar. Küflenmiş peynirlerden üretilen bu kaşarların kanserojonik olduğu açık ve seçiktir." UCUZ ÜRÜNE DİKKAT Katıldığı bir TV programında ucuza satılan eski kaşarlara da dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Kaya, "1 kilo eski kaşar yapmak için 10 litre süt gerekli. Üreticiden sütün çıkış fiyatına 1 TL desek, eski kaşarın kilosunun 10 TL'den aşağı olması imkansız" dedi. Piyasada kilosu 5 TL'den satılan eski kaşarlar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kaya, vatandaşı bu kadar ucuz ürünlere şüpheli yaklaşmaları konusunda uyardı.
'BİLİNÇLİ OLUN'
Hileli ürünlere karşı Tarım Bakanlığı'nın denetimler yaptığını belirten Prof. Dr. Kaya, şunları kaydetti: "Bakanlık her yerde, her işletmeyi denetleyemez. Burada tüketicinin bilinçlendirilmesi önemli. Vatandaş ürün alırken araştırmalı. Şüpheli ürünleri de ALO 174 hattına şikayet etmeli ya da taleplerini dile getirmeli.
BBC Türkçe
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Kaşar peynirindeki korkunç tehlike
Kaşar peynirindeki korkunç tehlike
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Gıda Güvenliği
Hileli gıdalar kervanına şimdi de kaşar katıldı. 'Taze kaşar' diye yediğiniz aslında bakın ne?..