Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism’da yayınlanan ve Rippe Lifestyle Institute kurucusu ve Florida Üniversitesi Biyomedikal Bilimler Profesörü kardiyolog Dr. James M. Rippe tarafından gerçekleştirilen araştırma, ilave şeker tüketimi sonucunda LDL ve trigliserid düzeylerinde klinik olarak anlamlı bir artışın olmadığını gösterdi.
Rippe şunları söyledi: "Bu çalışmada, metabolik ölçümlerde düşük lipid değerler çok küçük farklılıklar gösterdi. Lipid düzeylerindeki farklılıkların kalp hastalıkları riskini artırdığına ilişkin bir kanıt bulunamadı. Bu çalışmamın sonuçları, geçen yıl Amerikan Kalp Vakfının bilimsel toplantısında sunduğum mısır şekeri ve sakarozun etkilerinin benzer olduğuna ve LDL düzeyini normal sınırların üzerine çıkarmadığına ilişkin verileri teyit etti.”
Gıdahattı
İlave şeker kalp hastalığı riskini arttırıyor mu?
İlave şeker kalp hastalığı riskini arttırıyor mu?
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Gıda Güvenliği
Uzmanlar kalp hastalıkları ile ilave şeker tüketimi ilişkisi konusundaki endişeleri giderdi.