Endüstriyel Fırıncılar Birliği Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi Selim Açık, bazı fırıncıların hamura sağlığı tehdit eden renklendirici bazı maddeler katarak ekmeğin koyu görünümlü olmasını sağladıklarını belirtip, vatandaşları uyardı.
Selim Açık yaptığı yazılı açıklamada, buğdayın öğütülmesiyle yapılan ekmeklerde siyah ekmeğin hiçbir zaman olamayacağına vurgu yaparak şunları söyledi:
"Halkımızın siyah ekmek diye almış oldukları ekmeklerde renklendirici boyalar, malt unları gibi ekmeğin koyu ve siyah hale gelmesi için katılan maddelerin olduğu görülmektedir. Ekmek temel gıdamızdır, çocuklarımızın ana besin maddesidir. Ekmeğin yapısının bozulmaması ve içinde yabancı maddelerin olmaması gerekmektedir. Bu konularda insanlar, kendileri ve çocuklarının sağlıklı beslenmesi için çok bilgili ve bilinçli olmak zorundadırlar."