Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Cips hakkında bilmediğiniz gerçekler!

Gıda Güvenliği

Televizyon karşısında cips atıştırmayı masum bir kaçamak olarak düşünüyorsanız, size kötü bir haberimiz var!

Televizyon karşısında cips atıştırmayı masum bir kaçamak olarak düşünüyorsanız, size kötü bir haberimiz var! Obezite, kalp hastalıkları, doğacak bebeklerde gelişim bozukluğu, çocuklarda hiperaktivite ve kanser hastalıkları… Malesef bu risklercips severleri tehdit ediyor.

Cipslerde yüksek oranda yağ, tuz, şeker bulunması birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Dr. Dariush Mozaffarian'ın Harvard Medical School'da yer alan araştırmaları, cipslerde bulunan nişasta ve karbonhidratın kandaki insülin değerlerini etkilediğini gösteriyor. Bu etkilenme tokluk hissini azaltarak, günden güne açlık hissini arttırıyor.

En vahimiyse, cipslerin içinde akrilamid denilen toksik kimyasal bir madde bulunuyor. Bu madde kokusuz, tatsız ve görünmez olmasına rağmen DNA'ların zarar görmesine neden oluyor. Sağlık üzerine yapılan araştırmalar, akrilamid maddesinin fazla tüketimiyle, beyinsel fonsiyonların yavaşlaması ve yeni doğanlarda zeka geriliği arasında ince bir bağ olduğunu gösteriyor.

Bundan sonra cips tüketirken iki kere düşünmenizi ve atıştırma ihtiyacınızı daha sağlıklı yiyeceklerle bastırmanızı tavsiye ederiz!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.