Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Balda 'hazır petek' tehlikesine dikkat!

Gıda Güvenliği

Bal üreticileri hazır petek kullanıyor. Bu petekler de doğal olmadığı için insan sağlığına ciddi zarar veriyor...

Arı Yetiştiricileri Birliği Eskişehir Şube Başkanı Bünyamin Yiğit, petek bal konusunda tüketicileri uyardı. Hazır peteklerin insan sağlığı için tehlike oluşturduğunu belirten Yiğit, tüketicilere Karakovan balının peteğini önerdi. Petek balın sanılanın aksine faydasından çok riskinin olduğuna dikkat çeken Yiğit, petek balın mideyi rahatlattığını ancak en sağlıklı olanın Karakovan balının peteği olduğunu söyledi.

Yiğit, bir kovanda arıların peteği 6 ila 7 ayda yapabildiğini hatırlatarak, “Bu yüzden üreticiler hazır petek kullanıyor. Bu petekler de doğal olmadığı için insan sağlığına ciddi zarar veriyor. Ayrıca kullanılan peteklerin temizlenme olanağı olmadığından aynı şekilde kullanılıyor. Benim tüketicilere tavsiyem eğer petek bal seviyorlarsa mutlaka Karakovan petek balını tercih etsinler. Eğer onu bulmazlarsa süzme balı tüketsinler” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.