Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Üniversiteli ürünler yok satıyor

Gıda Ekonomisi

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veterinerlik Fakültesinin uygulama çiftliklerinde ürettiği peynir, süt, yoğurt, yumurta ve et ürünleri yok satıyor.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veterinerlik Fakültesinin uygulama çiftliklerinde ürettiği peynir, süt, yoğurt, yumurta ve et ürünleri yok satıyor. Entegre tesiste hem öğrenciler eğitim alıyor hem de işe atılmadan önce tecrübe kazanıyor.
VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, kendi markasıyla et ve süt ürünleri üretiyor. Uygulama çiftliklerinde özel olarak yetiştirilen 170 sığır, 40 koyun, 200'e yakın keçi ve bin 500 serbest gezinen tavuklardan üretim yapan fakülte yönetimi, kampüs içinde bulunan iki markette bu ürünlerin satışını gerçekleştiriyor. Ürünlerin üniversitedeki uzmanlar tarafından üretilmesi, vatandaşın gözünde mamullerin hem kalitesini hem de güvenilirliğini artırıyor. Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulkadir Orman, standartlara uygun bir şekilde üretimi sürdürdüklerini anlattı. Ürünlerin piyasa şartlarına göre fiyatlandırıldığını belirten Orman, üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerinin yanı sıra, vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Çiftlikten sofraya kavramını üniversitede yapmanın önemine dikkat çeken Orman, her türlü hijyenik şartlar altında çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

ÜNİVERSİTELİ ÜRÜNLER YOK SATIYOR
Entegre olarak kendi fakülte markasıyla yapılan üretimin araştırma faaliyetlerine de destek verdiğini kaydeden Orman "Burada elde etitğimiz ürünleri sağlıklı olarak vatandaşa ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. İlk hedef kitlemiz kampüs içindeki çalışanlar ve öğrencilerimizdir. Talep çok fazla, ama insanların bu isteğine neredeyse yetişemiyoruz. Bizim ürünlerimizin tümünün kaynağı fakülte çiftliğimiz. Ürettiğimiz sütümüzü modern sağım sistemi ile sağıp uygun şekilde soğuttuktan sonra işleme ünitemize getiriyoruz. Burada mamül hale getiriyoruz. Bu ürünler gerek pastorize süt gerekse de süt ürünleri şeklinde oluyor. Süt ürünlerinin yanı sıra kırmızı et üretimi de bizim için önemli" dedi.

FABRİKA GİBİ FAKÜLTE
Üniversitenin tesislerinde günlük bin 300 kilo süt üretimi yapıldığına işaret eden Orman, şöyle devam etti:
"Zaman zaman bu rakam artabiliyor. Haftalık olarak 2 dana kesimi yapabiliyoruz. Bu durum piyasanın talebine bağlı olarak farklılık gösterebiliyor. Örneğin Ramazan ayında bu sayı daha da da artıyor. Aylık 10-12 arasında büyükbaş hayvan kesimi yapılıyor. Kesimhanede kestirilip, dinlendirdikten sonra burada et ve et ürünleri haline getirerek kampüs içindeki 2 satış yerimizde isteyenlere satışa sunuyoruz. Fabrikayı andıran üretim tesisinde hem eğitim veriyoruz hem de öğrencilerin mezun olmadan önce tecrübe kazanmasını sağlıyoruz."

FİYATLAR PİYASA ŞARTLARINDA

Üretimin önemli bir bölümünü pastorize süt oluşturduğunu belirten Orman, et ve süt ürünlerindeki fiyat politikasının piyasa şartlarına göre belirlendiğine işaret etti. Orman "Sütün yanı sıra yoğurt, ayran, peynir çeşitleri üretiyoruz. Bazı zamanlarda keçi peyniri ve keçi sütü de üretiyoruz. Şu anlık sadece kampüs içinde satışımız söz konusu. Önümüzdeki dönemlerde tesisin kapasitesini artırırsak, daha fazla üretim yapıp, marketlere ulaştırabiliriz. Fiyatlarımız piyasadaki marketlerde satılan bilindik markaların benzeri ve bir parça daha yüksek olabiliyor" açıklamalarında bulundu.

Görükle kampüsü içindeki satış mağazalarına gelen vatandaşlar da et ve süt ürünlerinin tazeliğini her zaman koruduğunu ve lezzetli olduğunu söyledi.
iha.com.tr

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.