Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Üniversiteli "iş"ini bilmiyor!

Gıda Ekonomisi

Öğrencilerin mezun olduktan sonra yaşayacağı süreç hakkında bilgi veren UpAguru! ekibi, üniversitelerde ücretsiz “Kariyer Eğilimi Seminerleri” düzenlemeye devam ediyor...

Öğrencilerin mezun olduktan sonra yaşayacağı süreç hakkında bilgi veren UpAguru! ekibi, üniversitelerde ücretsiz “Kariyer Eğilimi Seminerleri” düzenlemeye devam ediyor. Seminerler öğrencilere yeni bir bakış açısı ve kariyerleri ile ilgili detaylı düşünme imkanı sağlarken, onlara mezun olduktan sonra neler yapmaları konusunda da tüyolar veriyor.
UpAguru! Şubat ayının sonunda başlayan Kariyer Eğilimi Yönetimi Seminerleri, Türkiye’deki tüm öğrencilerin ilgisini çekiyor. Şimdiye kadar yapılan seminerler arasında Okan, Marmara, İstanbul, Doğuş, Mersin, Düzce, Kocaeli, İstanbul Aydın Üniversiteleri yer alırken, UpAguru! ekibi 2013 için de birçok üniversiteden davet almış bulunuyor.

UpAguru! Seminerlere ara vermiyor
UpAguru! ekibinin 2013 programında; Hitit, Ege, Giresun, Sivas Cumhuriyet, İnönü, Dokuz Eylül, Gazi, Nişantaşı ve İTÜ Üniversiteleri bulunuyor. Üniversite öğrencilerinin kişisel gelişimine katkı sağlayan UpAguru! ekibinin hedefi Türkiye’nin her köşesine ulaşabilmek. Ekibin yüzünü en çok güldüren şeyse seminer sonrası duydukları; “Çok etkileyiciydi, çok samimiydi, size nasıl ulaşırız ve nasıl daha fazlasını öğrenebiliriz“ benzeri yorum ve sorular. UpAguru!’nun öncelikli amacı, öğrencilerin kendilerine uygun işin ne olduğunu farkedebilmeleri. Sonrasındaysa kendilerini nasıl bu işe hazırlayabileceklerini ve işi nasıl alabileceklerine dair ipuçları üzerinde duruluyor. Bunu da, okulda öğretilmeyen ve iş görüşmelerinde konuşulmayan bazı gerçekleri tüm samimiyetleriyle aktarıyorlar. Yaşanmış tecrübeler, hiç konuşulmayanlar, asla öğretilmeyenler ve anlatılmayan onlarca unsurlar tüm öğrencilerin ilgisini çekiyor.

Okul bitti, şimdi ne yapacağım?

UpAguru! ekibinden Profesyonel Koç V. Tolga Hancı konuyla ilgili; “Öğrenciler mezun olana kadar, mezun olduktan sonra ne yapacaklarını düşünmüyor ve bunu düşünmeye sevk edilmiyorlar. Oysa herkesin arzu ettiği başarı ne yapacağını bilmeyenlerin hayatına pek uğramıyor. Ne yapmak istediklerini bilmediklerini sıkça söyleyen öğrenciler, UpAguru! seminerlerinde yeni bir bakış açısı kazanmanın yanı sıra bir “çıkış yolu”nun da mümkün olduğunu fark ediyorlar. ” açıklamasını yapıyor.
UpAguru!’nun şu ana kadar kurduğu kontaklar, sosyal medya takipçilerinden gelen mesajlar, sorular, talepler, yaptığı şeyin ne kadar doğru olduğu konusunda hiç şüphe bırakmıyor. İlk başta 50-60 kişi olan seminer katılımları şimdi en az 200 kişiyi buluyor.

Müge Çevik konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunuyor; “Bütün bu seminerleri tüm gün olarak, Türkiye’nin hemen her üniversitesinde yapmak istiyoruz. Bunu layığıyla yapmak için sponsorluk görüşmelerine başladık. Bu talebi başka türlü karşılamamız mümkün değil. Bir sosyal sorumluluk projesi olan UpAguru! kendi imkânları ile gelebileceği en iyi noktaya geldi. Bunu biraz daha ileri götürmek için üniversite öğrencilerini hedefleyen markaların desteğini almak çok önemli. Görüşmelerimiz sürüyor.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.