Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi bu yılın ikinci döneminde (Nisan-Mayıs-Haziran) bir önceki döneme göre yüzde 6,7 oranında artarak 182 bin 872 tona ulaştı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılının 2. dönemine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, bu yılın ikinci üç aylık döneminde toplam kırmızı et üretimi 182 bin 872 ton oldu. Kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 6,7, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 6,6 oranında arttı.
Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 159 bin 320 tonunu sığır eti, 926 tonunu manda eti, 19 bin 969 tonunu koyun eti, 2 bin 657 tonunu keçi eti oluşturdu.
Toplam 159 bin 320 ton olan sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 6,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,5 arttı.
Koyun eti üretimi 19 bin 969 ton olarak gerçekleşti. Bir önceki döneme göre yüzde 15,2 oranında artan koyun eti üretimi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,7 azaldı.
Kırmızı et üretim miktarları
TÜİK verilerine göre, 2010-2012 yılları 1. ve 2. dönem kırmızı et üretim miktarları (ton) şöyle:
1. DÖNEM 2. DÖNEM
(Ocak-Şubat-Mart) (Nisan-Mayıs-Haziran)
YIL ----------------------- ---------------------------
2010 157.282 175.247
2011 157.932 171.595
2012 171.465 182.872
Kırmızı et üretimi yüzde 6,7 arttı
Kırmızı et üretimi yüzde 6,7 arttı
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Gıda Ekonomisi
Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi bu yılın ikinci döneminde (Nisan-Mayıs-Haziran) bir önceki döneme göre yüzde 6,7 oranında arttı.