Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Kırmızı et ilk çeyrekte azaldı

Gıda Ekonomisi

Türkiye'de bu yılın ilk çeyreğinde toplam kırmızı et üretiminin 184 bin 975 ton olduğu tahmin edildi.

Türkiye'de toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ilk çeyreğinde Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 49,8, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,3 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu, "Kırmızı Et Üretimi, I. Çeyrek:Ocak-Mart 2014" verilerini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de bu yılın ilk çeyreğinde toplam kırmızı et üretiminin 184 bin 975 ton olduğu tahmin edildi.

Toplam kırmızı et üretimi Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 49,8, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,3 azaldı. Yılın ilk çeyreğinde sığır eti üretimi 163 bin 913 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, ocak-mart döneminde bir önceki döneme göre yüzde 49,3, bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 9,3 azalma gösterdi.

Bu yılın ilk çeyreğinde koyun eti üretimi 17 bin 370 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi ocak-mart döneminde bir önceki döneme göre yüzde 49,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,8 azaldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.