Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yürütülen Helal Gıda Belgelendirmesi faaliyetleri kapsamında 2011 yılından bugüne kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firmalara 229 Helal Gıda Belgesi verildi.
Helal gıda konusunda son yıllarda oluşan hassasiyet ve İslam ülkeleri arasında ortak helal gıda standardı oluşturmak amacıyla 4 Temmuz 2011'de başlatılan faaliyetleri kapsamında Türkiye'de et, tahıl, balık, çay, yumurta, şeker, süt ve bal gibi alanlarda üretim yapan firmalara 229 helal gıda belgesi verildi.
En çok belgenin verildiği ürün grubu 62 belge ile et ve et ürünleri olurken, bunu 36 belge ile tahıl ve tahıl ürünleri ile bitkisel ve hayvansal kökenli sıvı ve katı yağlar grubu takip etti. Süt ve süt ürünleri alanında 19 helal gıda belgesi veren TSE, şeker ve şekerleme ürün grubunda 16, kakao ve çikolata ürün grubunda ise 10 helal gıda belgesi verdi.
Verilen 229 belgenin 84'ünü İstanbul alırken, İstanbul'u 27 belge ile Balıkesir, 13 belge ile Konya, 12 belge ile Bursa, 11 belge ile İzmir, 7 belge ile Gaziantep, 6 belge ile Bolu takip etti. Yıllık verilere bakıldığında ise 2011 yılında 6 Helal Gıda Belgesi veren TSE, 2012'de 132, 2013'de ise 91 belgesi vermeyi uygun buldu.
Öte yandan TSE, 5 firmaya verdiği Helal Gıda Belgesini feshetti.
İstanbul 'helal belge'nin şampiyonu oldu
İstanbul 'helal belge'nin şampiyonu oldu
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Gıda Ekonomisi
Helal Gıda Belgelendirmesi faaliyetleri kapsamında 2011 yılından bugüne kadar 229 belge verildi. İlk sırada İstanbul var.