Tekirdağlı Güler Kurtoğlu, Trakya’nın ilk kadın kebap ustası oldu. 3 yıl önce kebap yapmaya başlayan 3 çocuk annesi Güler Kurtoğlu, büyük bir özenle hazırladığı kebapları müşterilerine sunuyor. Birbirinden farklı ve güzel lezzetleri Tekirdağlılara paylaşan Kurtoğlu, çok beğenilen lahmacun ve kebabının dışında sempatik tavırlarıyla da herkesin ilgisini çekiyor.
Geçimini kebap ustalığı ile sürdüren Güler Kurtoğlu, "Bizim kebaplarımızı büyük ustalarımın yapabileceğinden daha güzel ve daha lezzetli. Kebabı dana etinden ve tireç yerini kullanıyoruz. Etin yüzde 30’unu kuyruk yağı ve zırhla çekiyoruz, makine ile çekiyoruz. Evliyim, bu meslekle geçiniyorum. Etle uğraşmayı seviyorum, kebabı seviyorum’’ dedi.
"BÜTÜN ERKEK USTALARA TAŞ ÇIKARIRIM"
"Bütün erkek ustalara taş çıkarırım" diyen Kurtoğlu, "Daha önce bayan kebap ustası gördünüz mü bilmiyorum. Meslekte ilk olduğumu düşünüyorum. Kebaplarımı yaparken sevgimi katıyorum. Daha önemlisi severek yapıyorum. Bayan elinin değmesi farklı bir lezzet katıyor. Müşterilerimiz geldiği zaman şaşırıyorlar. Trakya’nın ilk bayan kebapçısı benim sanırım’’ ifadelerini kullandı.
Dede mesleğini sürdüren 44 yaşındaki kebap salonu işletmecisi Mustafa Marangoz ise Kurtoğlu'nun işini severek yaptığını ifade ederek, "Bayan usta seçmek değil de bayanın usta olması benim için önemli. Güler Hanım işini severek ve beğenerek yapıyor. Yaptığı kebapların da lezzetini herkes konuşuyor. Erkek ustalara, gerçek ustalara taş çıkaracak nitelikte. Ustalığına güveniyorum’’ ifadelerini kaydetti.
iha.com.tr
Erkek ustalara meydan okuyor
Erkek ustalara meydan okuyor
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Gıda Ekonomisi
Tekirdağ’ da 3 yıldır kebap ustalığı yapan Güler Kartoğlu'nun, "sevgisini katarak" yaptığı kebaplar tüketicinin beğenisini kazanıyor.