Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), yurda kaçak yollarla sokulduğu için 'kaçak çay' olarak isimlendirilen yabancı çayla mücadele için alternatif çay üretecek. Kaçak çayın en fazla tüketildiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin damak tadına özgü Türk çayı üretecek Çaykur yetkilileri, birçok kaçak çayın içerisinde böcek kanı, hayvan dışkısı, kanserojen maddeler başta olmak üzere çeşitli maddeler olduğunu öne sürerek, vatandaşları uyardı.
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, kaçak çayın genellikle damak tadı oluşturduğu için kullanıldığına dikkat çekerek, "Bizim çayımızda yabancı madde kesinlikle yok, ancak kaçak çayların hepsinde haşere zehri, yani pestisit var. Bu da kanserojendir. Pestisitin pek çok zararı var, hastalıklara neden oluyor. Kaçak çayı içen vatandaşlarımız belki kendilerini düşünmüyor, ama çocuklarını, torunlarını düşünmeleri lazım. Vatandaşlarımızın dikkat etmesi lazım." dedi.
Sütlüoğlu, kaçak çayla mücadele kapsamında sorumluluk duygusu içerisinde hareket ettiklerini ifade ederek, "İnsan sağlığının düşmanı olan kaçak çaylarla mücadele kapsamında, bu çayın en fazla tüketildiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin damak tadına özgü Türk çayı üreteceğiz. Çalışmalarımızın sonuna yaklaştık. Yakın bir zamanda Güneydoğulu vatandaşlarımız artık kaçak çayı değil, hiçbir katkı maddesi içermeyen sağlıklı Türk çayını tüketebilecek." açıklamasını yaptı.
Çaykur kaçak çayı böyle engelleyecek
Çaykur kaçak çayı böyle engelleyecek
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Gıda Ekonomisi
Çaykur, yurda kaçak yollarla sokulduğu için 'kaçak çay' olarak isimlendirilen yabancı çayla mücadele için alternatif çay üretecek.