Wall Street Journal gazetesi dünyanın farklı ülkelerindeki çay kültürlerini derledi. İşte ülkelerin çay içme kültürlarinden ince ayrıntılar:
TÜRKİYEGün içerisinde çok tüketildiği için küçük, kıvrımlı bardaklarda ikram ediliyor. Garip bakışlarla karşılaşmak istemiyorsanız süt ya da krema eklemeyin.
ÇİNÇinliler çay yapraklarını gün içinde tekrar tekrar kullanıyor. Çay servisi yapılırken önce kendi bardağını doldurmak ayıp sayılıyor. Çay konulduktan sonra parmaklarla hafifçe masaya iki kere vurmak teşekkür etmek anlamına geliyor.
JAPONYAÇay içme kültürü çok önemli ve ayrıntılı bir töreni var. Japonca ‘çay için sıcak su’ anlamına gelen Chanoyu kurallarına göre bir gonga beş kere vurulduktan sonra misafir için yeşil çay demleniyor. Tören dört saate kadar uzayabiliyor. Restoranlarda verilen çaylara süt ya da şeker eklenmiyor.
İNGİLTEREÇay saati geleneği hizmetkarların izinli olduğu pazar günlerinde zengin aileler için geçiştirilen bir öğle yemeği olarak ortaya çıktı. Önce sütün konulması geleneği de hassas porselenlerin kaynar suyla çatlamasını engellemek için yerleşti. Fincan ağza götürülürken çay tabağı kesinlikle masadan kaldırılmaz.
ALMANYA
Hollanda ve Danimarka arasında kalan doğu Friesland bölgesinde ülkenin geri kalanındaki kahve çılgınlığına karşı çay imparatorluğunu koruyor. Fincana önce şeker konuyor, sonra çay, en sonda da özel tasarım bir kaşıktan süt ya da krema dökülüyor. Fincan karıştırılmıyor.
Milliyet
Çay içmenin de raconu varmış!
Çay içmenin de raconu varmış!
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Gıda Ekonomisi
ABD'de yayımlanan Wall Street Journal gazetesi dünyanın farklı ülkelerindeki çay kültürlerini derledi...