Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Ertekin, yumurtanın kabuklarından ayrıldıktan sonra bir takım filtrasyon işleminden geçtiğini, püskürtmeli kurutucu işleminin ardından ''toz yumurta''nın elde edildiğini anlattı.
Normal bir yumurtanın raf ömrünün ortalama 3 ay olduğunu, ''toz yumurta''nın ise 1 yıla kadar tüketilebildiğini dile getiren Ertekin, Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu ile yaptıkları ortak çalışmayla bu süreyi 2 yıla kadar çıkardıklarını ifade etti.
Bu yumurtanın ömrü 2 yıl
Bu yumurtanın ömrü 2 yıl
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Gıda Ekonomisi
Akademisyenler yeni bir ürün geliştirdi. Yumurtanın 3 ay olan raf ömrü, toz yumurta sayesinde 2 yıla çıkarıldı.