Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Bal üreticileri yeni sezondan umutlu

Gıda Ekonomisi

TAB Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, "Bu sene mevsim çok daha iyi gidiyor. Bu rakam biraz daha artabilir" dedi.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, Türkiye genelinde geçen yıl yaklaşık 93 bin ton bal üretimi yapıldığını belirterek, "Bu sene mevsim çok daha iyi gidiyor. Bu rakam biraz daha artabilir" dedi.

Kaba, bütün arıcıların bahar bakımını tamamladığını anlatarak, arıların geçen seneye oranla daha iyi geliştiğini kaydetti.
Sezonun iyi geçmesi durumunda bu yıl daha fazla bal elde etmeyi beklediklerini dile getiren Kaba, "Biz her şeyimizi hazırladık. Artık bundan sonra doğanın durumuna bağlı. Meteorolojiden de iyi haberler alıyoruz. İnşallah iyi olur" diye konuştu.
Kaba, Türkiye genelinde geçen yıl yaklaşık 93 bin ton bal üretimi yapıldığına dikkati çekerek, "Bu sene mevsim çok daha iyi gidiyor. Bu rakam biraz daha artabilir. Kovan varlığımızı 5 milyondan 6 milyon 300'e çıkarttık. Bu da balın tonaj anlamında yükseleceğinin işaretidir" ifadesini kullandı.
Hedeflerinin Düzce ve çevresinde 400 ton bal üretmek olduğunu vurgulayan Kaba, özellikle Gürcistan'dan gelen kaçak ballara karşı tüketicilerin duyarlı olması gerektiğini anlattı.
Kaba, TAB olarak bu konuda çalışma yürüttüklerini anlatarak, sahte veya kaçak bal satan 15-20 firmanın, ilgili bakanlık tarafından açıklanacağını kaydetti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.