Bakanlık güvenli gıda için sahaya iniyor
Bakanlık güvenli gıda için sahaya iniyor
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Gıda Ekonomisi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, güvenli gıda bilincini geliştirmek için eğitim seferberliği başlatacak, vakıf kuracak, ödül verecek ve yemek haftası düzenleyecek.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, güvenli gıda bilincini geliştirmek için eğitim seferberliği başlatacak, vakıf kuracak, ödül verecek ve yemek haftası düzenleyecek.Bakan Mehdi Eker, “Altyapıyı oluşturduk, güçlendirdik, artık sahaya iniyoruz” dedi. Bakan Eker projelerini şöyle sıraladı: GIDA VE HİJYEN VAKFI· Bakanlığımızın ilk projesi, Türkiye Gıda Hijyen Vakfı olacak. Tarladan sofraya hijyen kültürünün yerleşmesi ve yaygınlaşmasını hedefleyecek olan vakıf, Gıda denetim ve bilincinin yaygınlaştırılması, çocuklar, gençler ve ailelere yönelik bilinçlendirme, eğitim çalışmalarının yapılması, Bakanlık nezdinde, gıda üretimi , dağıtımı ve satışı yapılan noktaların denetlenmesi, raporlanması, ulusal ve uluslararası platformlarda ülkemizi alanında temsil etmesi ve gıda hijyen kültürünün yerleşmesini hedefleyecek.ALTIN ÇATAL ÖDÜLLERİ· Vakıf çalışmaları kapsamında ‘Altın çatal ödülleri’ isimli bir ödül organizasyonu da gerçekleştirilecek. Bu organizasyon bağlamında lezzet kültürünün bileşenleri büyük bir kjüri tarafından ödüllen-dirilecek ve sertifikalan-dırılacak.İSTANBUL FOODWEEK GELİYOR· İkinci projemiz ise ülkemiz topraklarında yetişen ürünler ve bu ürünlerle yapılan yiyecekleri tanıtmayı kapsayan bir yiyecek haftası. ‘Uluslararası İstanbul Foodweek’ adıyla organize edilecek etkinlik kapsamında, farklı ülkelerin kendi mutfaklarını, gıda, tarım ürünlerini tanıtmalarına imkan sağlayacak stand’lar kurabilecek. Mutfağı ile ünlü şehirlerin akredite üreticilerinin İstanbul’da tanıtım ve satış yapabilecekleri standlar kuracaklar. Mutfağı ve üretimi ile ön planda olan bir ilimize ait Mutfak Kültürünü tanıtan geceler düzenlenecek. Özel Foodweek menüsü adı altında Türk Mutfağına özel bir menü hafta boyunca sunulacak. ÇİFTÇİYE ULAŞACAK· Çiftçilerimizin küresel tarımsal faaliyetlerinde sürdürülebilir rekabetçiliğe sahip olması olması için ‘Tarımda Gelecek Treni’ isimli gezici bir bilgi paylaşım platformu ile çiftçilerin, bilişim ve ileri teknolojileri kullanabilmesi, öğrenebilmesi, fayda sağlayabilmesi için eğitimler verilecek. Bakanlık olarak, bu proje ile yaklaşık 3 milyon kayıtlı çiftçiye ulaşmayı hedefliyoruz.hurriyet.com.tr