Manda yetiştiriciliğinin yaygın olduğu kentte, bu hayvanların sayısının artırılması ve sütünden daha fazla katma değer elde edilmesi için yetiştiricilere Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi tesislerinde bilgi veriliyor. Kentte genellikle kaymak üretiminde tercih edilen manda sütünün, ilin ekonomisine daha çok katma değer sağlaması için çalışma başlatan veteriner fakültesi öğretim üyeleri, manda yetiştiricilerine mozzarella peyniri yapımını öğretiyor.
Kaymağın yanında farklı bir ürün daha ürettik
Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki Gürler,yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’da manda yetiştiriciliğinin bir değer olduğunu, manda sütünden de bölgede en fazla kaymak üretildiğini söyledi.Gürler, manda sütünden kaymak üretiminin yanında farklı bir ürün daha geliştirme düşüncesiyle yola çıkarak,böylece yöredeki manda sayısının da azalmasına neden olan sebepleri ortadan kaldırmak istediklerini belirtti. Mandaya karşı vatandaşların ön yargılarının bulunduğunu anlatan Gürler, bunların bir tarafa konulmasını, mandaların olumsuz düşüncelerin aksine her konuda kazançlı bir hayvan olduğunu ifade etti.