Anzer Yaylasında bal sağımı başladı. Anzer balı mide hastalıkları, gastrit, ülser türü ve kanserin bir çoğunda da kullanılıyor.
BAL SAĞIMI BAŞLADIFaydası saymakla bitmeyen balın, fiyatı da altınla yarışıyor. Rize'nin dünyaca ünlü Anzer Yaylasında bal sağımı başladı.
Anzer Balını ünlü ve kaliteli yapan ise bu yörenin flora ve çiçek bitkisi.. Pek çok hastalığın şifası olduğu düşünülen Anzer balı bu yıl da sınırlı miktarda üretildi.
KİLOSU 700 LİRA, 1200 KİŞİ SIRADA BEKLİYORBalı almak isteyenler 1 yıl öncesinden sıraya girdi. Şu an sırada 1200 kişi var. Balın kilogramı 700 liradan satılacak. Kaç kişi bal alabilecek bunu zaman gösterecek.
SAHTE BAL UYARISI
Ancak Üreticiler piyasadaki sahte Anzer Ballarına karşı vatandaşları uyarıyor. Peki hakiki Anzer Balı nasıl anlaşılır?
Tüketicilerimizin sahte bal almalarını önlemek için bir kooperatif kurulmuş. 20 yıldan beri bu kooperatif görev yapıyor.
Kooperatif görevlileri, tüketicileri etiketli ambalajlara dikkat etmeleri ve tahlilli olmayan balları almamaları konusunda uyardı.
Türkiye'de yılda yaklaşık yüz bin ton bal üretiliyor. Anzer balının üretim miktarı ise yalnızca 500 kilogram. Hal böyle olunca doyumluk değil tadımlık olan Anzer Balı her sofraya uğramıyor.
1200 kişi satın almak için sırada bekliyor
1200 kişi satın almak için sırada bekliyor
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Gıda Ekonomisi
Bin bir derdin devası olduğu söylenen Anzer balının fiyatı altınla yarışıyor. Şimdiden 1200 kişi sıraya girdi...