Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Tohum sektörü Konya'da buluşuyor

Fuar

Konya Tohum 2011 Tohumculuk, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı, yarın KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacak.

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Rixos Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, KTO-Karatay Üniversitesi, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Konya Bölge Müdürlüğü, Konya Merkez Meram Ziraat Odası Başkanlığı, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi'nin desteklediği Konya Tohum Fuarı'nın, 2,5 ayda hazırlanarak yarın Konya'nın ve Türkiye'nin ziyaretine açılacağını söyledi.Kısa sürede iyi bir ekip çalışmasıyla hazırlanan fuarın, Türkiye için stratejik öneme sahip bir mesajı vereceğini de belirten Ersözlü, ''Konya'nın bu konudaki ağırlığını gösteren, tohumculuktaki gelişmeyi gösteren bu proje hepimiz için büyük yarar sağlayacak'' dedi.
TÜYAP olarak bu fuarı açmaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan Ersözlü, şunları kaydetti:
''100'e yakın firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek sertifikalı tohum fuarı, 8-10 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Bu proje stratejik öneme sahip. Bu projenin gelişmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Fuarda ağırlıklı olarak tahıl grubunda buğday, arpa tohumu bulunacak. Bunun yanı sıra sebze tohumları da bulunacak.''
SERTİFİKALI TOHUMUN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ KONYA'DA ÜRETİLİYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Alparslan ise fuarın düzenlenmesinde Konya'daki sivil toplum kuruluşlarının ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın büyük emeği olduğunu söyledi.
Konya tarımının Türkiye için önemli olduğunu dile getiren Alparslan, açlık sıkıntısı çeken dünya ülkelerine bakıldığında, Türkiye için tohumun ne denli önemli olduğunun görülebileceğini dile getirdi.
Türkiye'deki sertifikalı tohumun, buğdayda yüzde 30, arpada yüzde 40, patateste yüzde 60, ayçiçeğinde yüzde 90'ından fazlasının Konya'da üretildiğini anlatan Alparslan, düzenlenen fuarın sadece Konya için değil Türkiye için büyük önem arz ettiğine dikkati çekti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.