Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Gıda güvenliğinde yeni beklentiler neler?

Fuar

FOTEG İstanbul 2013 kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısında, ülke ekonomisinin lokomotifi durumundaki gıda sektörüne ilişkin gıda güvenliği ve ihtiyaçlar değerlendirildi.

Gıdavitrini - FOTEG İstanbul 2013’ün organizatörü HKF Fuarcılık AŞ, fuar kapsamında “Gıda Güvenliğinde Yeni Mevzuat ve Beklentiler” konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bu yıl 7-10 Mart tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi-Yeşilköy’de 11. gerçekleştirilen Gıda İşleme Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı FOTEG İSTANBUL 2013 kapsamında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Uranüs konferans salonunda gerçekleştirilen toplantının konuşmacıları Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Vet. Dr. Can Demir ve Türkiye Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Sedat Kuru “Gıda Güvenliğinde Yeni Mevzuat ve Beklentiler” başlığı altında dinleyicileri bilgilendirdi.
Toplantıda, gıda güvenliğine yönelik sistemin geçen yıl itibariyle yeni bir döneme girdiği, yeni gıda mevzuatının getirdiği en büyük yeniliğin tüketiciye sunulan son ürünün denetimine ilave olarak, ahırdan ve tarladan başlayan “çiftlikten sofraya” denetim anlayışının Bakanlık programına alınması olduğu ifade edildi. Böylece, uygunsuzluk ve sorunların üretim öncesinden başlayarak üretim tamamlanana kadar tespit edilebilir olması ve böylelikle gıda yaşam döngüsünde yer alan tüm kesimlere sorumluluk yüklemesi olduğu açıklandı.
Toplantıda ayrıca ülke ekonomisinin lokomotifi durumundaki gıda sektörüne ilişkin gıda güvenliği ve ihtiyaçlar değerlendirildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan HKF AŞ Genel Müdürü Bekir Çakıcı, çiftlikten başlayarak gıdanın denetlenmesi ve sağlıklı üretim yapılmasının esas alındığı böyle bir dönemde, tarafların elele vermesinin, birikimlerini paylaşarak azami faydaya dönüştürmesinin çok büyük bir ihtiyaç olduğuna inandığını vurgulayarak, “Şirketimizin gıda sektörüne yönelik düzenlediği ihtisas fuarlarında yarattığımız platformun bu konuda da katkı sağlamasını arzu ediyoruz. Bundan sonra FOTEG’te her yıl bir konuda bilgilendirme toplantısı yapma kararı aldık” dedi.
Gıda güvenliğinde yeni yaklaşımın ne olduğu, gıda güvenliğindeki hızlı yükselişin ve yeni mevzuatın sektöre kazandırdıklarının her yönüyle tartışıldığı toplantıda Sedat Kuru, gıda güvenliğinde AB’ye uyumun hızla gerçekleşmesi ve yeni mevzuatın sektöre kazandırdıkları, Vet. Dr. Can Demir ise yeni dönemde mevzuat ve uygulama bazında gıda güvenliği konusundaki ilave beklentiler hakkında detaylı bilgi aktardılar.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.