Eskişehirde Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Türk Dünyası Yemek Yarışmasında aşçılar hünerlerini sergiledi.
Odunpazarı Bölgesinde yapılan yarışma hakkında açıklamalarda bulunan Eskişehir Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Yılmaz Zengin, yarışmaya 400 öğrenci ve 200 profesyonel şefin katıldığını söyledi.
Yarışmanın uluslararası düzeyde ve adil olarak yapıldığını anlatan Zengin, Yarışmaya Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycandan profesyonel şeflerimiz ve milli takımlarımız var. Yarışmacılarımız kıyasıya yarışarak hünerlerini gösteriyorlar. Uluslararası yapılan yarışmalarda en önemli husus adalettir. Yarışmamızda dereceye girenler Uluslararası jüri belgesi olan jürilerimiz tarafından belirleniyor. Organizasyonda üniversitelerimizdeki akademisyenler de gözlemci jüri olarak görev yapmaktadırlar. Burada şeffaf olarak değerlendirmeler yapılıyor dedi.
Zengin, yarışma kapsamında, buz şovları, sebze oymacılığı, maket pastalar gibi aktivitelerin de yapıldığını kaydetti.
iha.com.tr
Türk Mutfağı Eskişehir'de vitrine çıktı
Türk Mutfağı Eskişehir'de vitrine çıktı
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Etkinlik
Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Türk Dünyası Yemek Yarışmasında aşçılar hünerlerini sergiledi.