Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve Dünya Aşçılar Birliği’nin birlikte organize ettiği ve 35 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2000 aşçının katıldığı 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.
Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmayı ve dünyanın önde gelen aşçıları ile Türk aşçılarını yakınlaştırmayı sağlamak amacıyla düzenlenen ve her yıl binlerce şefi ağırlayan festival Türkiye’nin en prestijli gastronomi yarışması olarak biliniyor. Festival aynı zamanda Türk gastronomi dünyasının dünya entegrasyonunu sağlayan en önemli organizasyonlardan biri.
Bu yıl başvuru ve katılım rekoru kırılan festivale üniversitelerin gastronomi ve aşçılık bölümleri de yoğun ilgi gösterdi. Ulusal yarışmalara katılmak için sadece öğrenci aşçılar kategorisine 178 okul başvuru yaptı. Her okuldan sınırlı sayıda öğrenci başvurusunun kabul edildiği yarışmalarda yaklaşık 3200 öğrenci başvurusu reddedilmek zorunda kalındı.
Festivalin en çok rekabete sahne olan “Yılın En İyi Üniversite Yarışması”nda şampiyonluk kupası, 3 altın madalya ile Kapadokya Meslek Yüksekokulu Aşçılık programının oldu.
12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde geçmiş dönemlerde de önemli başarılara imza atan Kapadokya Meslek Yüksekokulu, toplam sekiz kategoride yarışarak, sekiz dalda 3 altın, 5 bronz ve 6 merit madalya kazandı.
Program Başkanı Öğretim Görevlisi Remzi Güçlü, yarışmanın Türkiye’nin en prestijli yarışması olduğunu vurgularken yarışmada öğrencilere kutu halinde sürpriz mönülerin verildiğini ve tamamen öğrencilerin yaratıcılıklarının ve yeteneklerinin objektif olarak ölçüldüğünü ifade etti.