Dünyadaki en eski gastronomi derneği olan Chaîne des Rôtisseursün Türkiye şubesi, Ulusal Genç Aşçı Yarışmasının 17.si Mutfak Sanatları Akademisinde gerçekleştirdi. Yarışmanın birincisi Le Meridien İstanbul Etiler mutfak ekibinden genç şef Yusuf Kızılırmak, 6 Eylül 2013 tarihinde İstanbulda gerçekleştirilecek Uluslararası Genç Aşçı Yarışmasında Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya ve Amerikadan gelecek 25 diğer yarışmacıyla birlikte yarışarak Türkiyeyi temsil etmeye hak kazandı.
Bu prestijli yarışmaya Türkiyenin çeşitli otel ve restoranlarından 15 yetenekli aşçı katıldı. Genç aşçıların tüm hünerlerini sergilediği yarışmada, içinde 4ü kullanılması zorunlu 49 farklı malzeme bulunan gizemli sepetler (kara kutu) verildi. Her yarışmacı kendine ayrılan yaklaşık dört buçuk saatlik zaman diliminde, içeriği önceden bilinmeyen bu sepetlerdeki malzemelerle başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan bir mönüyü oluşturup, her birinden 4er tabak servis edilecek şekilde pişirdiler.
11 farklı jürinin lezzet, sunum, orjinallik ve mutfak performansını değerlendirmesi sonucunda ilk 3 belirlendi.
Yarışmanın ardından düzenlenen törenle, genç aşçılar ödüllerini Chaîne des Rôtisseurs Türkiye Başkanı Mohamed Hammam tarafından aldılar.
Chaîne des Rôtisseurs'te Türkiye'yi temsil edecek
Chaîne des Rôtisseurs'te Türkiye'yi temsil edecek
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Etkinlik
Le Méridien İstanbul Etilerin aşçısı Yusuf Kızılırmak, bu yıl 17.si düzenlenen Chaîne Des Rotisseurs / Ulusal Genç Aşçılar Yarışması'nda birinci seçildi.