Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Bingöl’de meyvecilik çalıştayı yapıldı

Etkinlik

Bingöl'de, 4 ayrı kurumun işbirliğiyle düzenlenen, "Meyvecilik Çalıştayı" sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Bingöl Üniversitesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen, "Bingöl’de Meyvecilik Çalıştayı" sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çalıştaya Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek başta olmak üzere çok sayıda akademisyen, bakanlık ve sivil toplum örgüt temsilcileriyle çiftçiler katıldı.

Bingöl’ün ekolojisinin pek çok meyve türünün yetiştirilmesine uygun olduğunu söyleyen Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat Ildız, İl Özel İdaresi kaynaklarıyla desteklenen Meyveciliği Geliştirme Projesine 2012-2013 yıllarında İl Özel İdaresi bütçesinden toplam 677 bin lira ödenek aktarıldığını ve aynı yıllarda 246 adet kapama meyve bahçesi tesis edildiğini söyledi.

5 yılda 500 bin ceviz fidanı dikim kampanyası yürütüldüğünü söyleyen Ildız, hedeflerinin Bingöl’ü özellikle ceviziyle, elmasıyla geçmişte olduğu gibi gelecekte de bir meyve üretim merkezi haline getirmek olduğunu vurguladı.

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, meyvecilik konusunda bir farkındalık oluşturmak, vatandaşların dikkatini çekmek, bu işe meraklı olanların ulaşabileceği bir kaynak oluşturmak ve bu konuyu enine boyuna tartışmak üzere böyle bir çalıştay tertip edildiğini belirterek, çalıştayı organize edenleri tebrik etti.

Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz ise, tarım sektörünün sadece geçmişin değil, geleceğin de sektörü olduğunu kaydederek tarım sektörünün hiçbir zaman modasının geçmeyeceğini söyledi.

Sorunlar, ihtiyaçlar, avantajlar, dezavantajlar ve çözüm önerileri konularının değerlendirildiği çalıştay teknik değerlendirmelerin yapıldığı oturumun ardından sona erdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.