Zeytinyağı ve zeytinyağlı yemek denince ilk akla gelen Ege illerinden Aydınının yöresel yemekleri düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. Börülce, enginar, ısırgan otu ve ebegümeci pişirilen yemeklerin başında geldi.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün Yerli Ürünler, Yöresel Yemekler Projesi kapsamında Aydının yöresel yemekleri Şahnalı köyünde görücüye çıktı. Tamamı yerli ürünlerle yapılan yöresel yemekler etkinliğe katılanlara sunuldu.
Geçtiğimiz yıl başlatılan bu projenin amacı Aydına özgü yemek kültürünün yaşatılması ve sonraki nesillere aktarılması. Bu amaçla yola çıkılan etkinliğe Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Adem Kaplanda katıldı. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakkenin da misafir olarak katıldığı etkinlik, Şahnalı köyü sakinleri ve çevre köylerden gelen çok sayıda ziyaretçiye de ev sahipliği yaptı.
Aydının yemek kültürünü yansıtan zeytinyağlı yemeklerde enginar ve baklanın yanı sıra yörede doğal olarak yetişen ebegümeci ve ısırgan gibi çok sayıda şifa kaynağı bitkiler yer aldı.
Yerli Ürünler Yöresel Yemekler Gününe köyün yaşlıları da katıldı. Yöresel yemek deneyimlerini gençlere aktardılar.
Aydının yöresel yemekleri görücüye çıktı
Aydının yöresel yemekleri görücüye çıktı
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Etkinlik
Aydında yerli ürünlerden yapılan yöresel yemekler görücüye çıktı. Düzenlenen etkinlikte ebegümecinden ısırgana, enginardan börülceye kadar Egeye özgü 20 yemek çeşidi yapıldı.