ABD'deki Washington Üniversitesi'nden Susan Searles Nielsen ve ekibinin yaptığı araştırma, çok az miktarda nikotin içeren biber ve domates gibi sebzelerin Parkinson hastalığına yakalanma riskini azaltabileceğini ve hastalıktan koruyabileceğini gösterdi.
Araştırmaya, kısa süre önce Parkinson teşhisi konulmuş 490 ve 644 sağlıklı kişi katıldı. Katılımcıların beslenme ve sigara kullanma alışkanlıkları incelendi.
Genel olarak sebze tüketiminin Parkinson'u etkilemediği ancak patlıcangilleri fazla yiyenlerde riskin azaldığı görüldü.
"Annals of Neurology" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre hastalık riskinin, sigara kullanan ve bu sebzeleri fazlaca tüketenlerde daha da azaldığı belirtildi.
Tütün kullanımının Parkinson riskini azaltabileceğini ortaya koyan daha önceki bulgulara ek olarak, bu araştırmada nikotinin koruyucu etkiye sahip olduğunun da belirlendiği vurgulandı.
Parkinson'dan böyle korunabilirsiniz
Parkinson'dan böyle korunabilirsiniz
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Dünya
Nikotin içeren patlıcangillerden bazı sebzelerin Parkinson hastalığına karşı koruyucu etki sağlayabileceği belirlendi.