Meyve sularındaki asit oranları üzerine araştırma yapan uzmanlara dayandırdığı haberinde İngiliz Sunday Telegraph gazetesi, çocuklarına asitli içecek, meyve suyu veren anne-babaların, onların dişlerinin daha çabuk çürümesine imkan verdiği uyarısında bulundu. Buna göre, meyve suyuları 2.7 ph değerinde. Bu oran 2.9 ph olan sirkeden daha fazla. Royal College of Surgeons Diş Fakültesi Dekanı Kathy Harley, “Çocuklar için en sağlıklı içecekler sadece süt ve su” dedi. Hürriyet
Meyve suları asitten daha asitli
Meyve suları asitten daha asitli
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Dünya
Yapılan araştırmalar sonucunda görece sağlıklı olarak kabul edilen meşrubatlar ve meyve suları sirkeden bile asitli çıktı.