Azerbaycan'da toplanan UNESCO komitesi, mevsimine göre seçilen malzemelerin kullanıldığı ve "washoku" adıyla bilinen geleneksel Japon yemeklerinin benzersiz bir tada sahip olduğunu açıkladı.
Japon Kültür İşleri Ajansı Komiseri Masanori Aoyagi, düşük kalorili ve sağlıklı "washoku"nun hazır gıdalara yenik düşmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Daha önce sadece Fransız mutfağı, UNESCO'nun kültürel miras listesine girmeye hak kazanmıştı.
Komite, hep birlikte yemek yeme ve yemeği paylaşma geleneğinin damgasını vurduğu Akdeniz beslenme biçimini de listeye ekledi.
Japon mutfağı da UNESCO listesine girdi
Japon mutfağı da UNESCO listesine girdi
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Dünya
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), geleneksel Japon yemeklerini kültürel miras listesine ekledi.