İklim değişikliğinin elmaların tadının değişmesine neden olduğu belirlendi. Japonya bilim adamları, Nagano ve Aomori bölgelerinde yetiştirilen ve 1970'den bu yana kayıtları tutulan iki tür elma ağacının özelliklerini inceledi.
Ortalama sıcaklığın artmasıyla (Nagano'da 10 yılda 0,31 derece, Aomori'de 0,34 derece) ağaçların tomurcuklanma ve çiçek açma zamanlarının daha erken olduğu görüldü.
Bu elmaların zamanla asit ve sertliğinde azalma, şeker oranında ise artış olduğu tespit edildi.
Araştırmaya imza atanlardan Toshihiko Sugiura, küresel ısınma devam ederse, elmaların tat ve yapısındaki değişikliklerin daha da göze çarpabileceğini vurguladı. Araştırma, "Scientific Reports" dergisinde yayımlandı.
Elmaların tadını iklim değiştirmiş
Elmaların tadını iklim değiştirmiş
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Dünya
Japonya bilim adamları, Nagano ve Aomori bölgelerinde yetiştirilen ve 1970'den bu yana kayıtları tutulan iki tür elma ağacının özelliklerini inceledi.