Dünyaca ünlü çikolata ve şekerleme markası Mondelez International, sıcağa dayanıklı çikolata üretiminde son aşamaya gelindiğini duyurdu. Cadbury ve Oreo gibi ürünlerle adını duyuran firmanın Doğu Avrupa ve Ortadoğu Müdürü Lawrence MacDougall yaptığı açıklamada, 10 yıldan bu yana sürdürülen çalışmaların sonuçlanmak üzere olduğunu kaydetti.
İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan MacDougall, "Üretmeye hazırlandığımız çikolata, 40 derecelik sıcağa bile dayanabilecek. Özellikle Kuzey Afrika ve Sahra ülkelerinde çikolataların sıcak raflarda uzun süre kaldığı gerçeğini dikkate alarak bu girişimi başlattık" dedi. MacDougall, sıcakta erimeyen çikolatayla sıcak iklimlerdeki satışlarının artacağını vurguladı.
Bu çikolata sıcakta erimiyor
Bu çikolata sıcakta erimiyor
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Dünya
10 yıldan bu yana sürdürülen çalışmaların sonucunda sıcağa dayanıklı çikolata üretiminde son aşamaya gelindiği açıklandı.