Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Sağlığınız için bol bol limon sıkın

Dağarcık

Sofralardan eksik etmediğimiz limon, sağlığımızın en önemli dostlarından biri. Özellikleriyle adeta dalda yetişen bir ilaç...

Çorbadan çaya, salatadan zeytinyağlılara ve dahi tatlılarda kullandığımız limonun, böbrek hastalıklarından cinselliğe kadar sağlığa birçok faydası var. Limon suyu ile gıda olarak kullanılmanın kabuğu cilt güzelliği için de kullanılan yaratılış mucizesi meyveler arasında.
KABUĞU DA SUYU DA YARARLI

Limon kabuğunun en önemli özelliği cildinize iyi gelmesi. Cilt kanseri riskini azaltmak için limon kabuğunun günlük beslenme programında bulunması önerilmektedir. Aynı zamanda karaciğer, kalp ve safra kesesi için en sağlıklı besinlerden. Özellikle stresli bir yaşamı olan, alkol veya sigara kullanan bireylerin çaylarının ve yemeklerinin içerisine limon kabuğu eklemesi tavsiye ediliyor.

Antioksidandır: C vitamini içeriği yüksek limonun en önemli özelliği antioksidan etkisi. Vücuttaki serbest radikal seviyesinin yükselmesini engelleyen limon zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır.

Antioksidan besinler kansere karşı koruyucu etki de sağlar. Birçok bilimsel araştırma limonun; kolon, prostat, göğüs, akciğer ve pankreas kanseri olmak üzere bir düzineyi aşkın kanser türüne karşı koruyucu etkisi olduğu saptamıştır. Limon tümör gelişimini engelleyen besinler arasında olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Yüksek tansiyon düşmanı: Yüksek tansiyonlu kişiler limon tüketmeye özen göstermeli.

LİMONUN SAĞLIĞA DİĞER YARARLARI


Kalbinizi kuvvetlendirir ve rahatlatır.

Kan temizleyicidir.

Enerji verir.

Böbrek taşı ve kumlarını ağrısız, acısız dökmeye yardımcı olur.

Böbreklerinizi düzenli çalıştırır. İdrar söktürür.

Grip ve öksürük şikayetlerinde etki gösterir.

Kansızlığa iyi gelir.

Ağızdaki yaraları giderir.

Dişleri beyazlatır.

Karaciğer temizliğinde oldukça etkilidir.

Cinsel sağlığa iyi gelir, cinsel gücü arttırır.

Vücuttaki zehri alır.

haberler.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.