Türkiye'de mantar yoğunluğunun Karadeniz Bölgesi'nde diğer bölgelere göre fazla olduğunu söyleyen Mikolog Jilber Barutçiyan, vatandaşları bilmedikleri hiçbir mantarı asla tüketmemeleri konusunda uyardı.
Mantar konusunda kimseye güvenilmemesi gerktiğini vurgulayan Barutçiyan şunları söyledi: "Halk arasında çeşitli söylemler dolaşıyor, örneğin hayvanlar yerse yenir, beyaz mantarlar zehirsiz gibi kulaktan dolma bilgilerin çoğu yanlış. Bozulmuş hermantar zehirli hale gelir. Dünyanın en lezzetli ve pahalı mantarı bile bozulduğu andan itibaren insan için tehlike oluşturur, o nedenle balıklarda olduğu gibi mantarımızı da aldığımız gün pişirmeyi adet haline getirmeliyiz. Mantarlar çok çabuk bozulan organizmalar, bozulan mantarlar tehlike yaratıyor. 'Ben bir hafta sonra pişireceğim' diye mantar alıp buzdolabına koymayın. Mantar dondurmak da risklidir, çünkü mantarı çözerken de bozabilirsiniz. Ölümcül zehirlenmeler olmasa bile ciddi sindirim sorunu türünden zehirlenmeler dondurma olayı ile de yaşanıyor.''
aa.com.tr
'Mantarı günlük tüketin'
'Mantarı günlük tüketin'
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Dağarcık
Mantar uzmanı Mikolog Jilber Barutçiyan, mantarın, balıkta olduğu gibi alındığı gün tüketilmesi gerektiğini söyledi ve "Derin dondurucuda dondurmayın" uyarısında bulundu.