Arizona Üniversitesinden araştırmacılar etin kızartılma sürecinde mutlaka kekik eklenmesi gerektiğini kaydetti.
Çok az bir miktar da olsa kekik eklendiğinde kızartma sırasında açığa çıkan kanserojen madde miktarında azalma olduğu gözlemlendi.
Uzmanlar ayrıca kekiğin ette bulunabilen E. Coliyi de öldürdüğünü belirtti.
Kekik ve türevi çeşniler etin sadece kızartılma değil, buharda ya da fırında pişirilmesi esnasında da eklenebiliyor.
Uzmanlar etin yanına yapılan sosa da baharat eklemenin faydalı ve lezzetli olduğunu vurguluyor.
milliyet.com.tr
Lezzetli etlerin sırrı
Lezzetli etlerin sırrı
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Dağarcık
Amerikalı araştırmacılar etin pişme sürecinde açığa çıkan kanserojen maddelerin azaltılabilmesi için baharatların anahtar rol oynadığını açıkladı.