Karpuzun B, C vitamini ve lif yönünden zengin olduğunu vurgulayan Kılıç, önemli ölçüde de demir, potasyum, kalsiyum ve sodyum mineralleri barındırdığını kaydediyor. Demircan, "Karpuz antioksidan özelliği ile kanserden koruyor. Yüzde 90'ı su olduğu için susuzluk ihtiyacını gideriyor. Böbrekleri çalıştırıyor. Karpuz çekirdeğindeki Likopen' de kalbi enfarktüsten koruyor. Abartmamak şartıyla çekirdekleriyle birlikte yenmesini öneriyoruz." diyor. Karpuzun tok karnına tüketilmesinin yanlış olduğunu belirten Kılıç, "Karpuzu tok karnına tüketmek şişkinlik ve hazımsızlığa yol açar. Açken ya da ara öğünlerde ve çekirdekleriyle birlikte tüketilmeli. diyor.
zaman.com.tr
Karpuzu aç karnına tüketin!
Karpuzu aç karnına tüketin!
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Dağarcık
Sakarya Ada Tıp Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Demircan Kılıç, karpuzun birçok faydası olduğunu belirtiyor.