Dünya Sağlık Örgütü günde en az 5 kez sebze-meyve tüketmeyi öneriyor. Peki en iyi sebze ve meyveler hangileri?
Amerika Birleşik Devletleri'nin William Paterson Üniversitesi, 41 sebze ve meyveyi besin değerleri bakımından sıralandırdı.
Lif, potasyum, protein, kalsiyum, B12, A ve D vitaminleri bakımından sebzeler, meyvelere açık ara fark attı.
Zirvede ise, sürpriz bir sebze var. Tere 100 üzerinden 100 alarak en faydalı sebze seçildi.
Tereyi, Çin marulu, pazı, pancar yaprağı, ıspanak ve hindiba takip etti. Brokoli 19. sırada yer aldı.
Meyveler ise, sınıfta kaldı. En iyi derece 100 üzerinden 41 alan kırmızı biberde.
Balkabağı, domates ve limon da listede nispeten üst sırada yer alan meyveler oldu.
Araştırmacılar besin değerlerini bilerek tüm sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.