Özellikle mutfağa yeni adım atanlar için gerekli temel bilgilerin başında pişirme yöntemleri gelir.
BuğulamakYiyecekleri bir kap içinde ve fırında, kendi suyunda veya çok az su katarak, yenebilecek kıvama kadar pişirme işlemidir.
Buharda pişirmeYiyeceğin sadece buharla temas ederek pişirilmesi işlemidir. Bunun için kaynar su dolu tencerenin üzerine kevgir konularak, onun da üzerine sebzeler yerleştirilerek pişirilir ya da bu işlem için üretilmiş kevgirli tencereler kullanılır.
HaşlamakYiyecekleri sıcak su dolu bir kap içinde yumuşayana kadar pişirme işlemidir.
KızartmakYiyecekleri, içinde bol kızgın sıvıyağ bulunan bir kapta, rengi iyice dönüp, yenebilecek kıvama gelene kadar pişirme işlemidir.
Sote etmekYiyecekleri, bir miktar yağla birlikte kapağı açık olarak, yüksek ateşte, arada bir karıstırarak ve rengi hafif dönene kadar pişirme işlemidir.
Fırında pişirmeYiyeceklerin, ısıya dayanıklı bir kap içine konularak fırında pişirilmesi yöntemidir.
Izgara etmekIzgara üzerine konulmuş ve hafif yağlanmış yiyeceğin önce yüksek, sonra düşük ısıda pişirilme tekniğine verilen addır.
Poşe etmek
Bir tür suda pişirme yöntemi olup, önce harlı ateşte başlanır ve su kaynadıktan sonra ateşin altı kısılıp yiyeceğin ağır ağır pişirilmesi esasına dayanır.
Sofra
Hangi şekilde pişirmek istersiniz?
Hangi şekilde pişirmek istersiniz?
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Dağarcık
Mutfağa yeni adım atanlar için gerekli temel bilgilerin başında pişirme yöntemleri geliyor. Peki siz hangi şekilde pişirmek istersiniz?