Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Nadir Güllü'den Ramazan’a özel hurmalı baklava

Baklava-Pasta

Fıstıklı, cevizli ve meyvelisinden sonra baklavanın hurmalısı da yapıldı. Karaköy Güllüoğlu tarafından Ramazan ayına özel hazırlanan hurmalı baklava, düşük kalorisi ile hayli iddialı.

Karaköy Güllüoğlu, Ramazan ayına özel hurmalı baklavanın Ar-Ge çalışmalarını bitirdi ve Ramazan ayının ilk gününden itibaren satışına başlandı.
Bir dilimi kalori olan hurmalı baklavanın ortaya çıkış sürecini anlatan Karaköy Güllüoğlu Baklavaları’nın sahibi M. Nadir Güllü, “Ramazan ayı dolayısıyla daha hafif, enerji veren bir ürün yapalım dedik. Hurma katkılı baklava yaptık. Hurma her açıdan çok zengin bir ürün. Hurmanın yanı sıra baklavanın içine ceviz, tarçın ve İran’dan getirilmiş Hurma Suyu ilave ettik. Yufkasını da dolama şeklinde 10’ar kat yaptık” dedi.

e-siteden satışı gerçekleşecek


Baklavanın şerbetini de hurmanın suyuyla karıştırdıklarını anlatan Güllü, “Ortaya mis gibi dolama şeklinde bir tatlı çıktı. Bunun için Ar-Ge çalışmalarına çok önem verdik ve yaklaşık 3 ayımızı aldı. Hurma ve hurma suyunu özel getirttik. Kullanılan tereyağı ve her şey yerinde ve zamanında bölgesinden, yöresinden tedarik edildi. Özellikle yaş ortalaması yüksek müdavimlerimizin, mağazamıza gelemeyeceğini düşünerek, online satış sitemiz olan www.baklavasiparisi.com isimli sitemizden hurmalı baklavaları tedarik etmelerini sağlayacağız. Ürünümüzün kalorisi çok az. Bu sebeple bu Ramazan’da 7’den 77’ye herkesin beğenerek ve severek yiyeceği bir çeşit olduğunu düşünüyoruz. Ramazan’a özel güllaç yapımı da devam edecek, bunun yanında; özel olarak üretilen, hurma suyu, zencefil, tarçın, karanfil ile formüle edilen, Hurmalı Osmanlı Şerbeti’miz de iftar sonrası, ruha ferahlık ve zindelik verecektir.” şeklinde konuştu.

Karaköy’den başka yerde şubesi olmayan Karaköy Güllüoğlu, hurmalı baklava ve hurmalı Osmanlı şerbetini Karaköy Katlı Otopark altındaki satış mağazasında satışa sunuyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.